Bavčić brojao do 33, KAOD slavio

Sjajna partija Bavčića

Bavčić brojao do 33, KAOD slavio

M. Šljivak

Košarkaši KAOD-a koje sa klupe predvodi Nenad Marković savladali su danas na svom parketu u 24. kolu grčke A1 lige ekipu Rethyma 84:80, a dominirao je u ovom susretu naš reprezentativac Edin Bavčić.

Vodio je KAOD tokom kompletne utakmice. Nakon prvih deset minuta imali su četiri poena prednosti 26:22, a nakon prvog poluvremena prednost je iznosila devet poena 49:40. U nastavku su gosti uspjevali u nekoliko navrata ugroziti prednost KAOD-a, ali je tim Nenada Markovića ipak uspio sačuvati prednost do kraja, te su došli do zaslužene pobjede.

Edin Bavčić je odigrao utakmicu karijere te je ubacio 33 poena uz šest skokova za 37 minuta na parketu.


Kavala Nemanje Mitrovića nalazi se na korak od ispadanja pošto su danas kući poraženi od Kolossosa 70:66. Mitrović je susret završio sa šest poena, dok je Diego Kapelan za goste ubacio četiri poena.

Susret Peristerija i Arisa je prekinut pri vodstvu gostiju 66:57, za koje je Muhamed Pašalić postigao do tog trenutka šest poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.