Bavčić dva poena u porazu Limogesa

Bavčić dva poena u porazu Limogesa

M. Šljivak

Limoges je  petom kolu francuskog košarkaškog prvenstva poražen na domaćem parketu od Dijona 69:65, a skromnu partiju je pružio naš reprezentativac Edin Bavčić u dresu Limogesa.

Iako je Limoges odigrao zaista dobru utakmicu, gosti su odličnom igrom u posljednjoj dionici došli do pobjede. Na poluvremanu je bilo neriješeno 32:32, da bi u trećoj dionici Limoges stvorio zalihu od tri poena pred start posljednj ečetvrtine 50:47.

Ipak, u posljednjih deset minut Dijon konkretniji i bolji, te su na kraju zasluženo slavili pobjedu sa četiri poena razlike.

Edin Bavčić je u dresu Limogesa igrao svega šest minuta, te je ubacio dva poena. Andre Harris je goste odveo do pobjede sa 17 poena u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.