Bavčić i Marković bez problema do pobjede

Grčka A1 liga

Bavčić i Marković bez problema do pobjede

Midhat Šljivak

Drugu uzastopnu pobjedu zabilježio je danas KAOD naših Edina Bavčića i Nenada Markovića. U 19. kolu grčkog košarkaškog prvenstva KAOD je savladao Ikaros 96:79 uz jako dobru partiju Edina Bavčića.

Prvu dionicu ovog susreta izabranici Nenada Markovića su izgubili 22:18, a i na odmoru su imali rezultatski zaostatak od jednog poena 39:38.

Ipak, u nastavku je KAOD zaigrao mnogo bolje. Presudila je fantastična igra u trećem periodu, kada je domaći tim pogađao apsolutno sve. Dobili su ovaj dio igre 33:18, da bi u posljednjoj četvrtini dodatno povećali prednost za konačnih plus 17.

Edin Bavčić je ubacio 12 poena u ovom susretu. Jones je bio najefikasniji sa 20, dok je kod Ikarosa Gagloudis ubacio 20 poena. Ante Mašić nije igrao za goste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.