Bavčić najbolji u porazu Kolna
18 poena Bavčića

Bavčić najbolji u porazu Kolna

Adnan Beganović

U okviru 26. kola njemačke košarkaške lige Koln našeg Edina Bavčića poražen je na gostovanju od Eisbarena (84:73). Naš reprezentativac bio je najbolji pojedinac u drsu svog kluba.

Smjena našeg stručnjaka, Draška Prodanovića, nije donijela rezultatski pomak Kolnu. Danas su sasvim zaslužno poraženi od Eisbarena, koji je tokom cijele utakmice imao prednost.

Edin Bavčić pružio je možda i najbolju partiju otkad je došao u Njemačku. Na parkate je proveo 35 minuta. Sa 18 poena bio je prvi strijelac Kolna, a imao je i šest uspješnih skokova. Za dva poena Bavčić je gađao 3/6, za tri 3/7, dok je s linije slobodnih bacanja šutirao 3/5.

U pobjedničkom sastavu najbolji je bio Jan Lipke sa 17 poena, dok je sjajnu partiju u dresu Eisbarena pružio i Jared Reiner, koji je postigao 16 poena.

Ovim porazom Koln je sebi dodatno zakomplicirao situaciju i trenutno se nalaze samo jedno mjesto iznad zone ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije