Bavčić najefikasniji, ali KAOD nije mogao do preokreta

Grčka A1 liga

Bavčić najefikasniji, ali KAOD nije mogao do preokreta

Midhat Šljivak

Treći uzastopni poraz upisao je KAOD Nenada Markovića i Edina Bavčića. U 16. kolu grčke A1 lige od njih je bio bolji Panionios rezultatom 77:71 uz odličnu partiju Bavčića.

Katastrofalno prvo poluvrijeme odigrao je KAOD. Već u prvoj dionici su primili čak 30 poena(30:20), a odbrana im nije postojala ni u drugoj četvrtini, koju su također izgubili 25:17. 

Na poluvrijeme je Panionios otišao sa 18 poena prednosti 55:37, ali u nastavku je tim Nenada Markovića zaigrao mnogo bolje. 

Iako su nakon 30 minuta igre imali minus 20, 72:52, zadnji period je KAOD odigrao sjajno u odbrani. Dozvolili su Panionisu samo pet poena za 10 minuta, ali nisu imali snage za potpuni preokret, pa su na kraju poraženi sa šest poena prednosti.

Edin Bavčić je za KAOD ubacio 15 poena, dok je domaći tim do pobjede vodio McCollum koji je ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.