Bavčić odlazi iz Cremone

Nakon samo dva mjeseca angažmana

Bavčić odlazi iz Cremone

Edin Bavčić i Cremona sporazumnim raskidom ugovora prekinuli su svoju saradnju koja je trajala od početka sezone u Legi-A.

Naš 27-godišnji krilni centar ovoga ljeta je nakon Eurobasketa u Litvaniji stigao u Vanoli Cremonu iz Arisa. Za posljednje plasirani tim italijanskog prvenstva Bavčić je odigrao samo tri utakmice. Za 16 minuta upisivao je 3 poena i 3,7 skokova po susretu. Njegova najbolja partija bila je ona iz 13. XI 2011. godine kada je na gostovanju u Rimu protiv Rome, Bavčić u porazu Vanolija postigao 9 poena i 5 skokova.

Nakon odličnih partija za Aris u doigravanju prošlog prvenstva Grčke, kada je Bavčić bio odličan u seriji za treće mjesto protiv Paoka i kada je nakon drugog susreta bio i MVP utakmice sa 22 poena i 10 skokova, sada je ovaj igrač na svojevrsnoj prekretnici karijere.

Ovaj raskid ugovora dolazi baš u trenutku nakon povrede jagodične kosti, koju je Bavčić sanirao krajem 11. mjeseca.

Umjesto Bavčića tim iz Cremone pokušat će pojačati David Lighty, koji stiže iz Cantua gdje je u 8 utakmica na početku sezone postizao 7,5 poena i 2,5 skokova. Lighty je bivši student i igrač Ohio univerziteta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.