Bavčić solidan u pobjedi Kolna

Bavčić solidan u pobjedi Kolna

Adnan Beganović

U posljednjem kolu njemačkog košarkašog prvenstva Koln, našeg Edina Bavčića, pred svojim navijačima pobjedio je Brose Baskets ( 73:64), te na taj način trijumfom zaključio ovu turbulentnu sezonu. 

Naš reprezentativac na parketu je proveo 28 minuta i za taj period imao sasvim solidan učinak. Bavčić je upisao osam poena, za dva je gađao 1/2, a za tri 2/6. Pored osam poena Edin je upisao i šest skokova i jednu asistenciju.

Košarkaši Kolna od samog početka utakmice imali su rezultatsku prednost. Nakon prvih 10 minuta Edin Bavčić i društvo imali su rezultatsku prednost od 16 poena (24:8), a na odmor se otišlo pri rezultatu 44:29.

Treći period je također protekao u dominaciji domaćih (17:9), dok su četvrti dio utakmice gosti dobili sa 26:12.

Pored Bavčića u dresu Kolna su se istakli Michael – Hakim Jordan sa 17 i Jeremy Hunt sa 11 poena, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Elton Brown sa 10 postignutih koševa.

Ovom pobjedom košarkaši Kolna sezonu su završili na 15. mjestu sa 11 trijumfa i 23 poraza, dok momčad Brose Basketsa utrku nastavlja u Playoffu, gdje u četvrtfinalu igraju sa Gottingenom.

Koln 69ers – Brose Baskets 73:64

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti