Bavčić u Cremoni

Novi klub za BIH reprezentativca

Bavčić u Cremoni

Edin Bavčić (27), standarni reprezentativac BIH, igraće sljedeće sezone opet u Italiji i to za Vanoli iz Cremone.

Bivši član sarajevske Bosne (za Studente igrao do 2008), počeo je prošlu sezonu takođe u Italii u Enel Brindisiu koji je inače na kraju ispao, a zatim je u novembru prešao u ukrajinski Khimik gdje je u 26 utakmica u prvenstvu i Challenge cupu imao prosjek od 10 poena i 5 skokova po meču. Sezonu je završio u solunskom Arisu u kome je igrao sjajno i u 16 mečeva imao je 10.1 poen i 6.2 skoka po susretu, a Ratnici su na kraju bili četvrti.

Bavčić je po odlasku iz Bosne igrao još za turski Kepez (2008/2009), njemački Koln i slovenačku Olimpiju iz Ljubljane. U Vanoliu igraju još Jasmin Perković (bivši član Bosne) i Slovenac Marko Milić, a uz Bavčića su ovog ljeta doveli i Amerikance Vona Wafera i Thomasa Brendona. Cremona u prvom kolu nove sezone dočekuje Bennet Cantu i to 9. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.