Bavčić ubacio 20 poena, Priština u finalu Balkanske lige

Bavčić ubacio 20 poena, Priština u finalu Balkanske lige

E. Škorić

Signal Priština i Edin Bavčić izborili su večeras nastup u finalu Balkanske lige.

Priština je večeras u Kozuvu izgubila 86:80, no pobjeda od 24 poena razlike iz prvog susreta ipak je bila dovoljna za finale.

Gosti iz Prištine su imali 26:25 vodstvo nakon prve dionice, ali je Kozuv na poluvremenu vodio 47:45. 

Imali su domaći igrači plus sedam nakon tri dionice, no do kraja nisu uspjeli da naprave neku veću seriju i eventualno dovedu pod znak pitanja prolaznika u finale.

Bavčić je ponovo bio sjajan u timu Prištine. Ubacio je 20 poena uz devet skokova. Efikasniji od njega u Prištini bio je jedino Dardan Berisha sa 22 poena. U redovima Kozuva Aleksej Nešović je ubacio 18 poena, ali je imao i pet izgubljenih lopti. Filip Sepa je dodao 13 poena, Vladimir Brčkov i Milan Janjušević po 12.

Priština će u finalu Balkanske lige igrati protiv ekipe Rilski Sportist, a prvi meč na programu je 21. aprila.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.