Bavčić ubacio 29 poena, KAOD ipak poražen od Panioniosa

Play-off za prvaka Grčke

Bavčić ubacio 29 poena, KAOD ipak poražen od Panioniosa

Edmir Škorić

Centar košarkaške reprezentacije Edin Bavčić bio je fantastičan unatoč porazu njegovog KAO Dramasa u gostima kod Panioniosa...

KAOD je poražen sa 83:73 u prvom susretu četvrtfinala play-offa za prvaka Grčke. Gosti su se dobro držali tri četvrtine, no u posljednjih 10 minuta su bili potpuno nemoćni.

Nakon prve četvrtine Panionios je vodio 23:19, a na poluvremenu su domaći imali plus sedam (45:38). Momčad koju vodi naš bivši selektor Nenad Marković uspjela je smanjiti na minus pet, ali snage za potpuni preokret u posljednjoj dionici nije bilo.

Panionios je poveo 1:0 u seriji, a igra se na dvije pobjede. Sljedeću utakmicu ova dva kluba igraju već za dva dana.

Bavčić je ubacio čak 29 poena uz sedam skkova i jednu oduzetu loptu. Bavčić je imao 7/8 za dva, odnosno 3/5 šut za tri. Kod gostiju je bio daleko najbolji, dok je u domaćem sastavu McCollum ubacio 25 poena, a Milbourne i Batis po 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.