Bavčić: Zaželjeli smo se reprezentacije

Okupila se košarkaška reprezentacija

Bavčić: Zaželjeli smo se reprezentacije

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Na Ilidži je danas održano najavljeno okupljanje naše najbolje košarkaške selekcije, koja će u septembru ove godine igrait na  Eurobasketu u Litvaniji.

Na današnjem okupljanju izostalo je pet naših reprezentativaca. Zbog povreda se nisu pojavili Goran Ikonić, Saša Vasiljević, J.R.Bremer i Henry Domercant, dok je Ratko Varda u poslu oko potpisa ugovora sa UNICS Kazanom.

"Kao i uvijek, sretan sam zbog okupljanja. Godinu dana se nismo vidjeli, nekako smo se zaželjeli. Zaželjeli smo se i reprezentacije. Žao mi je što nije bilo petorice naših drugova, ali nadam se da će i oni uskoro biti s nama", rekao je  Edin Bavčić za SportSport.ba, dodavši:

"Svi smo imali teške sezone iza sebe, ali vjerujem da ćemo se dobro pripremiti do Eurobasketa i da ćemo napraviti dobre rezultate".

Bavčić pomno prati našu mladu selekciju koja ovih dana učestvuje na  Evropskom prvenstvu - B diviziji, koje se igra u Sarajevu.

"Naši mladi momci igraju dobro. Naravno da ih svi pratimo. Pratit ćemo večerašnju utakmicu četvtrtfinalne faze protiv Češke i nadam se da će pobijediti, te da će ovo takmičenje završiti na najbolji mogući način", dodao je Bavčić.

Košarkaška  reprezentacija do 5. avgusta trenirat će u Sarajevu, a onda slijedi odlazak u Sloveniju na turnir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.