Bavčiću mjesec dana pauze

Kuzminskas zamjena za našeg igrača

Bavčiću mjesec dana pauze

Edin Bavčić, reprezentativac BiH u košarci, koji je tokom avgusta iz Arisa prešao u Vanoli ozlijedio se na jednom od zadnjih treninga italijanske ekipe.

Radi se o prelomu jagodične kosti, koji ipak nije toliko opasan da bi zahtijevao operativni zahvat. Bavčić će morati mirovati prvusedmicu, dok bi u naredne dvije trebao nositi zaštitnu masku.

Potpuni povratak na teren očekuje se za tridesetak dana. Za to vrijeme u ovomklubu nisu mirovali pa su našem internacionalcu pronašli zamjenu u vidu Sauliusa Kuzminskasa.

Ovaj Litvanac je prošle godine igrao za Ventspils i u prosjeku postizao 10,7 poena i 6,8 skokova. Vanoli nakon prva dva kola Lege-A ima pobjedu i poraz. Izgubili su od Bennet Cantua (60:72), dok su pobijedili Monfferata (73:74).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.