Bayer lako protiv autsajdera za čevrto finale Kupa Njemačke

Apotekari čekaju Bayern ili Eintracht

Bayer lako protiv autsajdera za čevrto finale Kupa Njemačke

E. Škorić

Fudbaleri Bayer Leverkusena slavili su s 3:0 u Völklingenu protiv Saarbruckena u prvom polufinalnom duelu Kupa Njemačke.

Bayer je bio veliki favorit protiv četveroligaša, koji uz to nije imao ni podršku domaće publike. Gosti iz Leverkusena opravdali su ulogu favorita i već nakon 20 minuta igre imali su 2:0.

Prvo je Moussa Diaby u 11. minuti ubačaj Kerema Demirbaya spremio u mrežu domaćina, a već u 19. minuti Alario odbijenu loptu gura u mrežu.

Sve nade nemoćne ekipe Saarbruckena okončao je Karim Bellarabi lijepom golom i snažnim udarcem u 58. minuti. Paulinho i Bellarabi imali su još po dvije šanse do kraja, ali ostalo je 3:0 u korist Apotekara.

Bayerov rival u finalu bit će pobjednik meča Bayern - Eintracht Frankfurt koji se igra sutra. Tim iz Leverkusena je osvojio jednom Kup i to u sezoni 1992/93, a igrao je kasnije još dva finala, no nije uspio slaviti. Jednom je poražen od Schalkea, a jednom od Werdera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi