Bayer se prošetao Bremenom i primakao pozicijama koje vode u Ligu prvaka

Sigurna pobjeda

Bayer se prošetao Bremenom i primakao pozicijama koje vode u Ligu prvaka

E. Škorić

U posljednjem meču 26. kola njemačke Bundeslige Bayer je slavio u Bremenu protiv Werdera s uvjerljivih 4:1.

Iako bez publike, nogometaši u Njemačkoj pružaju jako kvalitetne partije, a to je bio slučaj i večeras u Bremenu, doduše uglavnom u režiji gostiju iz Leverkusena.

Od samog početka Bayer je bio bolji, konkretniji, ofanzivniji, da bi u 28. minuti Kai Havertz pogodio za 1:0 nakon sjajne asistencije Diabyja, koji je odlično centrirao, a njemački reprezentativac glavom pogodio mrežu domaćina.

Svega tri minute trajalo je slavlje Bayera, pošto je nakon ubačaja iz kornere Gebre Selassie poentirao za izjednačenje.

Ipak, do kraja prvog dijela Werder je stigao do novog gola, a opet se u strijelce upisuje Havertz i ponovo glavom, te pokazuje zašto se smatra najtalentovanijim igračem Bundeslige i zbog čega ga toliko silno žele velikani poput Bayerna, Barcelone i Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ekipa Werdera skoro da nije postojala u drugom dijelu, a Bayer je preko Wesisera došao i do trećeg gola, a nakon toga propustio još nekoliko sjajnih šansi da dokrajči domaću momčad, da bi Demirbay u 78. minuti postigao četvrti gol za Bayer.

Bayer se učvrstio na petom mjestu s 50 bodova, ali sada je samo bod od Leipziga i pozicije koja vodi u Ligu prvaka, dok je Werder ostao pretposljednji sa 18 bodova i sa sve manjim izgledima da može ostati u ligi.

Top Komentari

Adnanos
Ipak, do kraja prvog dijela Werder je stigao do novog gola, a opet se u strijelce upisuje Havertz i ponovo glavom, te pokazuje zašto se smatra najtalentovanijim igračem Bundeslige i zbog čega ga toliko silno žele velikani poput Bayerna, Barcelone i Manchester Uniteda. Mala greska! Procitaj prije nego objavis.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi