Bayern slavio u Klasikkeru i osvojio 10. titulu u nizu!

Velika noć za Bavarce

Bayern slavio u Klasikkeru i osvojio 10. titulu u nizu!

E. Ganibegović

Bayern je po deseti put u nizu prvak Njemačke! 

Bavarci su novu titulu upravo osigurali pobjedom u Klassikeru protiv Borussije Dortmund rezultatom 3:1 u okviru 31. kola Bundeslige. 

Sada, tri kola prije kraja prvenstva, Bayern je Borussij ipobjegao na nedostižnih 12 poena prednosti i tako došao do nove titule.

Do prednosti je domaći tim danas došao u 15. minuti kada je Gnabry postigao sjajan gol. Petnaest minuta kasnije, Coman postiže novi gol, ali je nakon intervencija VAR-a on poništen zbog ofsajda.

Ipak, tri minute kasnije na scenu stupa Robert Lewandowski i postiže 33. pogodak u sezoni za uduplavanje vodstva protiv svog bivšeg kluba. Klikom OVDJE pogledajte gol Poljaka. 

Nadu Borussiji dao je u 52. minuti Emre Can kada je postigao pogodak iz penala za 2:1, ali više od toga gosti nisu mogli. Njegov gol pogledajte klikom OVDJE.

Oglasi

Bayern je samo potvrido pobjedu u 83. minuti i to preko mladog Musiale, koji je 20 minuta prije pogotka ušao umjesto Gnabryja.

Što se tiče Borussije, skoro pa sigurno će ovu sezonu završiti kao viceprvaci na drugoj poziciji. Tri kola do kraja imaju, matematički dostižnih, ali praktično ne, osam poena ispred Bayera. 

U narednom kolu Bayern gostuje kod Mainza, dok će Borussia dočekati Bochum

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 31. kolo:

Bayern - Borussia 3:1 (Gnabry 15', Lewandowski 34', Musiala 83'; Can (P) 52')

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fixa
Ko jos prati ovu bundesligu
4 12
axel42
Da li je igrao Haaland, 300 mil. vrijedna mašina od igrača?
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi