Došli su u klub sa starim automobilima, a izašli s potpuno novim mašinama
Kompanija Audi na godišnjem nivou poklanja automobile fudbalerima Bayerna, a tako je i ove godine. Brojni fudbaleri zadužili su ključeve novih zvijeri (Foto: Screenshot)

Nove zvijeri

Došli su u klub sa starim automobilima, a izašli s potpuno novim mašinama

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern danas je svoje fudbalere obradovao novim automobilima i veliki broj njih je svoje stare automobile zamijenilo novim koje su dobili od klupskog sponzora Audija.

Njemački velikan i Bayern ove godine slave 20 godina saradnje. Ova kompanija ima i udio u vlasništvu kluba, a svake godine igrači dobiju nove modele automobila.

Tako je bilo i ove. Na kraju godine nekoliko fudbalera bavarskog giganta dobilo je nove modele Audija i iz kluba su izašli s potpuno novim automobilima.

A odabrali su poprilične mašine. Po ugovoru ih moraju voziti tokom klupskih aktivnosti, dok u privatnom životu mogu voziti ono što god žele.

Ipak, na treninge i utakmice se dolazi isključivo klupskim automobilom, a svako ko prekrši pravilo uvijek bude kažnjen.

Posljednji koji je to učinio je Kingley Coman. Francuz se prošle godine u klubu pojavio s Mercedesom i zbog toga je platio 50.000 eura kazne.

  
Bayernove zvijezde poziraju ispred modela koje su naručili.

Audi i Bayern ove godine slave 20 godina saradnje. Imaju zaista ogroman ugovor koji je obnovljen 2020. godine kada zbog svih dešavanja u svijetu niko nije davao previše novca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Bayern Audi nije štedio. Partnerski ugovor vrijedan je 50 miliona eura godišnje i vrijedi 10 godina, pa će tako Bavarci od ove kompanije dobiti ukupno 500 miliona eura do 2030. godine.

Ova kompanija ima ukupno i 8.33 procenata vlasništa kluba. Ugovor je za obje strane očigledno bio obavezan i s ovakvim sponzorima bavarski velikan može biti miran.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi