Bayern demolirao Basel za četvrtfinale

Liga prvaka

Bayern demolirao Basel za četvrtfinale

Bayern je u revanš susretu Lige prvaka deklasirao Basel sa 7:0 i plasirao se u četvrtinu finala ovog takmičenja, a četiri gola postigao je sjajni Mario Gomez.

Bayern je od samog početka krenuo atomski na gol švajcarskog golmana Sommera i odmah se vidjelo u kom će se smjeru ova utakmica odvijati.

 

Holanđanin Arjen Robben doveo je Bavarce u vodstvo u desetoj minuti, nakon što je dobio loptu izbio je sam pred golmana Basela i neodbranjivo šutirao sa desetak metara.

 

Samo dvije minute kasnije Mario Gomez je pokušao petom sa pet metara na asistenciju Francka Riberya, ali je Sommer uspio odbraniti.

 

Bayern je udvostručio prednost u 41. minuti. Sjajnu loptu uputio je Robben, a u kaznenom prostoru Basela još je bolje reagovao Thomas Mueller, koji pogađa za 2:0.

 

Samo tri minute kasnije, Bayern je najavio demoliranje Basela. Loptu je nakon centaršuta sa lijeve strane pred gol Basela vratio Badstuber, a na pravom mjestu se našao Mario Gomez, kojem nije bilo teško sa par metara pogoditi za 3:0.

 

Golijada je nastavljena u 50. minuti. Loptu je sa desne strane ubacio Ribery, a ponovo se na pravom mjestu našao Gomez, koji svojim drugim golom povisuje na 4:0. Mario Gomez postigao je hat-trick u 60. minuti, kada je ponovo iskoristio ubacivanje Riberya.

 

Gomez je svoj četvrti gol postigao u 67. minuti snažnim udarcem sa jedanaest metara. Kako je počelo, tako je i završilo - preko Arjena Robbena. Holanđanin je postigao prvi gol i zadnji na ovom susretu u 80. minuti, nakon što je zaobišao golmana švajcarske ekipe i pogodio za konačnih 7:0.

 


szólj hozzá: Ba1-0Ba[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: Ba3-0Ba[Matchhighlight.com]
B2-1B www.fasthighlights.com by fasthighlights-2012

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

szólj hozzá: Ba4-0Ba[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: Ba6-0Ba[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: Ba7-0Ba[Matchhighlight.com]
Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.