Bayern demolirao nesretni Schalke, tri gola Robbena
Foto: EPA

Nova katastrofa Schalkea

Bayern demolirao nesretni Schalke, tri gola Robbena

Midhat Šljivak

Nakon što su u Ligi prvaka pregaženi od Real Madrida (6:1), nesretna ekipa Schalkea je u 23. kolu Bundeslige morala na noge Bayernu u Minhen, a nova katastrofa je bila neizbježna, pa su Bavarci slavili pobjedu od 5:1 u ovom susretu.

 Pobjednik ovog meča se znao već nakon 15-ak minuta. Alaba je u trećoj minuti otvorio seriju golova sjajnim udarcem za vodstvo od 1:0.

Nastavio je Bayern s napadima na gol Fahrmanna, a do drugog gola su stigli u 15. minuti, kada je za 2:0 pogodio Arjen Robben. 

Stvarali su Bavarci prilike kad god su htjeli. Mreža tima iz Gelsenkirchena se ponovo zatresla u 24. minuti,  kada je sjajan centaršut Alabe u gol pretvorio Mandžukić, za uvjerljivih 3:0.

Samo četiri minute kasnije Robben sjajnim pogotkom pogađa za 4:0, a Schalke je u finišu prvog poluvremena imao dobru priliku, ali je Neuer odlično odbranio, pa se na odmor otišlo vodstvom domaćeg tima od 4:0.

Nastavak je ponovo donio jaku dobru igru. Fahrmann je s nekoliko sjajnih intervencija spašavao Schalke, da bi autogolom Rafinhe u 64. minuti, gosti smanjili zaostatak na 4:1. 

Schalke je ostao s igračem manje, nakon isključenja Papadopoulosa. Dosuđen je i penal za Bayern, a precizan je bio Robben za konačnih 5:1 u 76. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sead Kolašinac je odigrao svih 90 minuta za Schalke...


Goal Alaba - Bayern Munchen 1-0 Schalke - 01-03... by Matuidi3
Goal Robben - Bayern Munchen 2-0 Schalke - 01... by Matuidi3
Goal Mandžukić - Bayern Munchen 3-0 Schalke... by Matuidi3
Goal Robben - Bayern Munchen 4-0 Schalke - 01... by Matuidi3
Bayern Munich vs Schalke 04 Rafinha OG 4-1 by techrutenko

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije