Bayern demonstrirao silu na Wolfsburgu, Borussia se mučila protiv Stuttgarta

Bavarci igraju sve bolje

Bayern demonstrirao silu na Wolfsburgu, Borussia se mučila protiv Stuttgarta

S. Pašalić

Bayern je u utakmici 25. kola njemačke Bundeslige dočekao Wolsburg i upisao visoku pobjedu od 6:0.

Bavarci su krenuli sa napadom na gol gostiju već od prve minute, a to im se isplatilo u 34 minuti kada je Serge Gnarby pogodio za 1:0. Samo tri minute kasnije Bayern je povećao vodstvo na 2:0, a strijelac je ovaj put bio Robert Lewandowski.

Bayern je nastavio sa napadima i u nastavku, a James Rodriguez je sjajnim udarcem u 52 minuti povećao vodstvo na 3:0. U 76 minuti je Bayern stigao i do četvrtog gola kada je Thomas Muller pogodio za 4:0. Samo šest minuta kasnije je bilo 5:0, a strijelac je ovaj put bio Kimmich.

U 85 minuti Bayern je stigao i do 6:0 kada je Lewandowski postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici. Bayern i Borussia imaju isti broj bodova 57, ali su Bavarci na prvom mjestu zbog bolje gol razlike.

Borussia Dortmund je ugostila ekipu Stuttgarta i upisala pobjedu 3:1. Domaći nogometaši su napadali veći dio prvog poluvremena, ali nisu uspjeli stići do vodstva pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 0:0.

U nastavku je Borussia stigla do vodstva kada je Marco Reus u 62 minuti pogodio sa bijele tačke za 1:0. U 71 minuti gosti su izjednačili na 1:1 nakon što je Kempf pogodio za Stuttgart. U 84 minuti Borussia je ponovo stigla do vodstva kada je Alcacer pogodio za 2:1 da bi u 92 minuti utakmice Pulisic pogodio za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Freiburg je na svom terenu dočekao Herthu i slavio sa 2:1. Domaći su stigli do vodstva u 27 minuti golom Petersena. Vedad Ibišević je izjednačio u 77 minuti na 1:1, ali samo tri minute kasnije Ibišević je postigao autogol pa je Freigurg poveo sa 2:1 što je bio i konačni rezultat.

Leipzig i Augsburg su odigrali jedinu utakmicu bez golova ovog popodneva u Bundesligi i na kraju je bilo 0:0.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljiljan
kralju stavi se tacka nakon rednog broja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti