Bayern gazi sve pred sobom, prvi poraz Eintrachta

Rezime sedmog kola Bundeslige

Bayern gazi sve pred sobom, prvi poraz Eintrachta

A. Haznadarević

Ovog vikenda je odigrano sedmo kolo njemačke Bundeslige, nakon kojeg se nastavila dominacija Bayerna, koji je i dalje sa maksimalnim učinkom i velikim 21 bodom na kontu.

Bavarci su iz duela sa Hoffenheimom za kojeg nastupa bh. reprezentativac Sejad Salihović, izašli sa punim plijenom, a dva pogotka Riberyja bila su dovoljna za komotnu pobjedu Bavaraca rezultatom 2:0. Hoffenheim je tako ostao na trinaestoj poziciji sa osvojenih sedam bodova. Treba dodati i to da Salihović zbog suspenzije nije imao pravo nastupa.

 

Drugoplasirani Eintracht, dugo je oduševljavao sve one koji prate Bundesligu, međutim, odličnom nizu došao je kraj. Na gostovanju kod Borussije M'Gladbach, Eintracht je upisao prvi poraz u sezoni, a meč je završen rezultatom 2:0. M'Gladbach je tako stigao do svoje druge pobjede u prvenstvu, a trenutno se nalazi na 10. poziciji na tabeli sa 9 osvojenih bodova.

 

Stuttgart je zahvaljujući raspoloženom Vedadu Ibiševiću osvojio bod u meču protiv Bayer Leverkusena, a popularni Vedo je bio strijelac oba gola za Švabe. Ipak njegova dva pogotka nisu bilia dovoljna za pobjedu pa je meč završen rezultatom 2:2. Stuttgart je trenutno na 15. mjestu na tabeli, dok su Apotekari na dosta boljoj, šestoj poziciji.

 

Freiburg još jednog bh. predstavnika u Bundesligi Mensura Mujdže, slavio je sa visokih 3:0 protiv Nurnberga, te tako došao na jedanaestu poziciju, dok su gosti ostali na četrnaestom mjestu. Mensur Mujdža je fenomenalno odradio sve svoje zadatke, pa i ne čudi što je uvršten u tim kola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

U ostalim mečevima Augsburg je slavio protv Werdera sa 3:1, Schalke protiv Wolfsburga sa 3:0, Furth je na svom terenu poražen od HSV-a sa 1:0, Mainz je savladao Fortunu također sa 1:0, dok je aktuelni prvak Borussia Dortmund odigrala samo 1:1 na gostovanju kod Hannovera. 






Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.