Borussia iskoristila ogromne probleme Bayerna i pobijedila u Minhenu
Foto - EPA

Bez pola tima nije moglo

Borussia iskoristila ogromne probleme Bayerna i pobijedila u Minhenu

Midhat Šljivak

Bayern je u 18. kolu Bundeslige poražen u Minhenu od Borussije Monchengladbach rezultatom 2:1.

Uvodni duel drugog dijela sezone donio je zanimljiv fudbal s dosta dobrih šansi, a na kraju su gosti iskoristili brojne probleme Bayerna s virusom i osvojili su tri boda.

Julian Nagelsmann je nekako uspio 'skrpiti' početni sastav za ovaj meč. Na klupi su bili mladi igrači, ali usprkos svim problemima Bayern u 18. minuti dolazi do vodstva.

Robert Lewandowski je ponovo potvrdio klasu. Majstorski se oslobađa rivala i zabija za prednost od 1:0.

Ipak, do kraja prvog dijela Borussia stiže do preokreta. Prvo u 27. minuti Neuhaus postiže gol za 1:1, a četiri minute kasnije Lainer pogađa za vodstvo gostiju od 2:1.

Oglasi

Oba tima su do kraja prvog dijela mogla postići još golova. Ulreich je zaustavio Embola, a Lewandowski na drugoj strani pogađa okvir gola.

Nastavak donosi dominaciju Bayerna. Lewandowski nije imao sreće i ponovo je njegov udarac zaustavio okvir gola, raspoložen je bio i golman Sommer i Bayern nije mogao da dođe do izjednačenja.

Borussia je na kraju uspjela da sačuva prednost. Ostalo je 2:1 i gosti dolaze do vrijedna tri boda.

Bavarci su i dalje uvjerljivo prvi s 43 boda, a Borussia je došla do 22. boda i prekinula je niz od pet utakmica bez pobjede.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 18. kolo:

Bayern - Borussia (M) 1:2

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Ovi samo Bajern znaju pobijediti!!!
9 0
Nele.
Steta sto sad nije finale lige prvaka pa da uefalona primi 6 a ne 8 komada.
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi