Bayern pronašao novog golmana - branio je u Manchester Cityju, a dolazi na inicijativu Tuchela

Nakon što im je promakao Kepa

Bayern pronašao novog golmana - branio je u Manchester Cityju, a dolazi na inicijativu Tuchela

Edmir Škorić

Bayern Minhen je uspio da dovede Harryja Kanea iz Tottenhama za preko 100 milion aeura, ali tu nije kraj pojačanjima za novu sezonu.

Nakon što su konačno riješili pitanje napadača, Bavarci kreću po novog golmana. Zbog zdravstvenog stanja Manuela Neuera, koji je ponovo imao operaciju, Bayernu je prioritet dovođenje novog čuvara mreže. Biće to još jedno zvučno pojačanje nakon Kanea, te defanzivca Kim Min-jaea iz Napolija, dok su još ranije došli Raphael Guerreiro iz Borussije Dortmund, te Konrad Laimer iz Leipziga.

Alexander Nubel posuđen je Stuttgartu, a iskusni Yann Sommer potpisao je za Inter. Trenutno klub ima samo Svena Ulreicha, rezervnog golmana, pa hitno mora da reaguje.

Tokom ljetnog prijelaznog roka povezivalo se između ostalih s Bayernom Giorgi Mamardashvili iz Valencije, Yassine Bounou iz Seville i Kamil Grabara iz Kopenhagena. Portal relevo.com objavio je da je novi kandidat Bayerna Kepa Arrizabalaga, koji je u Chelsea došao u ljeto 2018. za 80 miliona eura iz Athletic Bilbaa.

Španac je identificiran kao prioritet za Thomasa Tuchela. Bayern je spreman posuditi Kepu s opcijom otkupa, što bi s vremenom postala obveza. Čini se da do ovog transfera na kraju ipak neće doći.

Oglasi

Kepa je sada bliže Real Madridu koji traga za golmanom nakon teške povrede Thibauta Courtoisa. Belgijac je pokidao križne ligamente i trebaće mu mjeseci da se oporavi.

Bayern je svjestan da je Real Madrid u ovom trenutku bliže dovođenju Kepe, pa se sada okrenuo Geronimu Rulliju iz Ajaxa.

31-godišnji Argentinac branio je za veliki broj timova, no uglavnom je u klubovima poput Manchester Cityja ili Real Sociedada bio rezerva, ali se nastupima u dresu amsterdamskog kluba našao na meti Bayerna.

Ima ugovor do 2026. godine, no tržišnu vrijednost od samo 10 miliona eura i Bayern ne bi trebao imati problem sa njegovom kupnjom ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern će prvu zvaničnu utakmicu u sezoni 2023/24 odigrati večeras protiv Leipziga u okviru Kupa Njemačke, a narednog vikenda kreće i Bundesliga.

S obzirom na Bayernova pojačanja, nema nikakve sumnje da će biti glavni favorit za osvajanje 12. uzastopne titule u Njemačkoj, ali navijači se nadaju da će konačno ponovo biti prvaci Evrope iako će, kao i uvijek, imati žestoku konkurenciju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije