Nagelsmann žestoko kritikovao Salihamidžića: "Uradi to 20 minuta pred utakmicu, baš dobra ideja"

Trener RB Leipziga se požalio

Nagelsmann žestoko kritikovao Salihamidžića: "Uradi to 20 minuta pred utakmicu, baš dobra ideja"

A. Čaušević

RB Leipzig je trenutno najveći rival Bayernu u Njemačkoj nakon što je Borussija Dortmund u značajnom padu forme. 

Julian Nagelsmann je na ironičan način žestoko kritikovao potez Bayerna za vikend i odluku da potvrdi transfer Dayota Upamecana.

Hasan Salihamidžić je u petak navečer neposredno pred meč RB Leipzig potvrdio da će sjajni štoper od naredne sezone biti član Bayerna.

"Veoma sam sretan što mogu potvrditi da je tačno da je završen transfer Dayota Upamecana", rekao je Salihadmižić i dodao je:

"Imali smo intenzivne i profesionalne pregovore sa Dayotom i njegovim agentom Volkerom Struthom u proteklih nekoliko mjeseci i sve je završeno."

Oglasi

Dva dana kasnije stigla je i kritika na Salihamidžićev račun. Uputio je Nagelsmann.

"Moja ekipa i ja smo bili skoncentrisani na utakmicu i nismo dali važnosti vijesti koja je stigla 20 mintua uoči početka utakmice."

"Upamecano ima otkupnu klauzulu i on odlučuje o svojoj budućnosti, za ostalo morate pitati onog koje mislio da je dobra ideja objaviti tu vijest 20 minuta uoči utakmice Bundeslige."

"Ja sam bio skoncentrisan na Augsburg i zadovoljan sam našim nastupom", rekao je Nagelsmann poslije pobjede 2:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Bayern je jučer ozvanično dovođenje Upamecana. Sjajni štoper je potpisao na pet godina. Visina otkupne klauzule iznosi 40 miliona eura.

Bayern će večeras zatvoriti 21. kolo Bundeslige domaćim mečom protiv Arminije. Najbolje kvote za ovaj susret nudi kladionica Mozzart. Svoju opkladu možete ostaviti ovdje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
Kupiti igraca od direktnog konkurenta u sred sezone moze samo Bayern u Njemackoj i Dinamo u HNL. Te lige su kvalitetom na istom nivou.
3 11
user1603952710
Svasta. A ne pisete i ne pricate kako svi zivite od Bajerna, pravite igrace i prodajete i molite Boga da Bajern pokuca na vrata. Njima prodajete skuplje samo zato sto su Bajern i konkurencija, iz iste lige. Da nije Bajerna pola klubova u njemackoj bi bankrotiralo i to je jedina istina. Slicna je stvar i u Italiji kad je u pitanju Juventus.
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi