Dvije Bayernove zvijezde viđene u svlačionici Milana

U Minhenu se gubi tlo pod nogama

Dvije Bayernove zvijezde viđene u svlačionici Milana

Edmir Škorić

Usred Bayernove krize, stižu vijesti koje se nimalo ne dopadaju navijačima ovog njemačkog velikana, a radi se o dvojici nogometaša koji su "zalutali" u svlačionicu Milana.

Prema pisanju medija iz Italije, dvojica nogometaša Bayerna pojavila su se u svlačionici AC Milana samo dan nakon što je njihov tim izgubio od Mainza sa 3:1 i nakon što je prvo mjesto Bundeslige pripalo Borussiji Dortmund.

U subotu je Bayern doživio novi poraz i spao na drugo mjesto Bundeslige, pa pet kola prije kraja više ni to nema u svojim rukama, odnosno nogama. Podsjetimo da je pod vodstvom novog trenera Thomasa Tuchela tim ispao iz Kupa Njemačke, te Lige prvaka. U četvrtfinalu Kupa izbacio ih je Freiburg, a u istoj fazi takmičenja u Ligi prvaka bili su od njih sa ukupnih 4:1 bolji igrači Manchester Cityja.

U međuvremenu, Milan je izbacio Napoli i čeka ga polufinale sa gradskim rivalom Milanom, a aktuelni prvak Italije također pokušava da sezonu završi među četiri najbolje ekipe kako bi igrao grupnu fazu najjačeg klupskog takmičenja i u sezoni 2023/24.

Stoga je duel sa Lecceom bio jako važan u nedjelju, a na krilima Rafaela Leaa Rossoneri su slavili sa 2:0.

Dvojica defanzivaca Bayerna Benjamin Pavard i Lucas Hernandez iznenađujuće su uočeni na tribinama na San Siru. Nije to bila obična turistička posjeta, pošto su navodno i jedan i drugi kasnije viđeni u svlačionici Milana.

Oglasi

Kako je prenijela Gazzetta dello Sport , dva svjetska šampiona iz 2018. bila su u Milanu da pozdrave prijatelje. Dok je povrijeđeni Lucas Hernandez bio u posjeti svom mlađem bratu Theu, koji igra za Milan od 2019. godine, Benjamin Pavard je svratio do nekih svojih sunarodnjaka poput Mikea Maignana ili Oliviera Girouda, koji je zbog povrede propustio meč s Lecceom, ali je bio na tribinama.

Kako piše italijanski dnevni list, igrači Bayerna su se tokom gostovanja ponašali sve samo ne oprezno. Rečeno je da se posjeta odigrala direktno u svlačionici domaćeg tima – svlačionica se zapravo smatra zaštićenom prostorijom kojoj je pristup dostupan samo timu.

Italijanska štampa iskoristila je priliku da ponovo pokrene glasine o Benjaminu Pavardu. 47-struki francuski reprezentativac, čiji ugovor sa Bayernom ističe sljedećeg ljeta, dao je značajne izjave za Gazetta dello Sport u novembru prošle godine. Milanski Inter je želio da ga dovede iz Minhena u zimskom prelaznom roku, ali je sportski direktor Hasan Salihamidžić odbio da ga pusti.

„Već sedam godina igram u Njemačkoj, sve sam osvojio sa Bayernom. Živim za izazove i na raspolaganju sam da pogledam nove zanimljive projekte, ali kao centralni defanzivac", rekao je Pavard tada, očito ljut što su ga koristili na različitim pozicijama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako su dvojica bavarskih Francuza posjetila samo poznata lica u Milanu, a u slučaju Hernandeza čak i bliže članove porodice, putovanje u Italiju bi im ipak moglo predstavljati probleme, jer privatna putovanja zvijezda Bayerna nisu dobrodošla barem od kratkog putovanja Sergea Gnabryja na Fashion Week u Parizu.

Međutim, uprkos negativnim rezultatima i lošoj atmosferi, Tuchel je igračima dao kratku pauzu od tri dana. Očito su Pavart i Hernandez iskoristili istu da otputuju u grad mode, mada je i sam Salihamidžić ranije govorio da bi igrači trebali te dane da koriste za odmor, a ne za dodatne napore izazvane raznim dalekim putovanjima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi