Bayern izabrao trenera za sljedeću sezonu, Flick će mu asistirati

Sport Bild tvrdi

Bayern izabrao trenera za sljedeću sezonu, Flick će mu asistirati

A. Čaušević

Bayern je izabrao trenera za sljedeću sezonu, takvo tvrdi Sport Bild. 

Bayern je u potrazi za stalnim trenerskim rješenjem nakon što je prije nekoliko sedmica otkaz dobio Niko Kovač poslije angažmana koji je trajao skoro 18 mjeseci.

Kao prijelazno rješenje postavljen je Hans-Dieter Flick koji će Bavarce predvodti do kraja sezone, a na ljeto će se tražiti novi trener.

Prema pisanju Sport Bilda u Bayernu su već donijeli odluku o novom treneru. Plan je da od sljedeće sezone šef stručnog štaba bude Thomas Tuchel.

Njemački list piše kako je 46-godišnjem stručnjaku asistirati Flik koji je očigledno cijenjen među vodećem garniturom te je odlično upoznat s dešavanjima u minhenskom klubu.

Tuchel, koji je trenutno trener PSG-a, je "pobijedio" Maurizija Pocchetina i to iz razloga što je Argentinac sa sobom htio dovesti svoje pomoćnike i potpuno promijeniti stručni štab.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Bayern baš ima fetiš da kupi Dortmundove bivše i aktualne najbolje kadrove. :)
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi