Nagelsmann puca od sreće, a predsjednik Bayerna tvrdi: "Jačeg od nas ne vidim"

Bayern gazi prema trofeju

Nagelsmann puca od sreće, a predsjednik Bayerna tvrdi: "Jačeg od nas ne vidim"

E. Škorić

Bayern je sinoć u revanšu osmine finala Lige prvaka pobijedio PSG sa 2:0 i tako se plasirao u četvrtfinale.

Mnogi su smatrali da će Bavarci imati velike probleme sa ekipom koju predvode Lionel Messi i Kylian Mbappe, no francuski div je bez postignutog gola ispao u prvoj rundi nokaut faze.

Podsjetimo da je Bayern u prvom meču trijumfovao kao gost sa 1:0, da bi sinoć na svojoj Allianz-Areni bio bolji od gostiju sa 2:0.

Na kraju utakmice u Minhenu prvu je reakciju dao Julian Nagelsmann. Njemački stručnjak želio je svojim igračima "naplatiti" skromnu igru u prvom poluvremenu, ali je priznao da je u drugom dijelu utakmice pristup bio potpuno drugačiji.

"U prvom poluvremenu nismo baš dobro radili ono o čemu smo prije pričali. Ostavili smo previše prostora. U drugom poluvremenu smo se bolje branili i bili opasni na lopti. Na kraju smo zasluženo pobijedili", rekao je Nagelsmann, dodavši:

"U svlačionici smo na poluvremenu izvukli potrebne zaključke i vratili se s boljom organizacijom i većom disciplinom. Uspjeli smo kontrolirati PSG s našim planom igre, koji im nije dopuštao da razviju svoje akcije. Činjenica da je Mbappeu bilo tako teško istaknuti se dokaz je da smo bili dorasli zadatku", rekao je Nagelsmann.

Oglasi

Julian Nagelsmann je uvjeren da se ovakvom igrom u uzvratnoj utakmici Lige prvaka protiv Pariza može osvojiti i trostruka kruna:

"Ako spojimo maksimalnu želju i emotivnost s kvalitetom koju imamo, možemo postići sve. Ako kombiniramo te stvari, nevjerojatno smo dobri i možemo pobijediti svakoga", rekao je nakon utakmice.

Predsjednik Herbert Hainer također je bio vidno impresioniran učinkom Bayerna: "Imamo izvrsnu momčad koja može držati korak sa svima u Evropi. Jačeg od nas ne vidim."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern je u osam utakmica u Ligi prvaka primio samo jedan gol i zaista mu niko ne može osporiti da je jedan od glavnih favorita za trofej uz Real Madrid.

Uz Bavarce, u četvrtfinale su se do sada plasirali i Chelsea, Benfica i AC Milan. Ostala četiri putnika saznat ćemo naredne sedmice.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Četvrtfinale max ako ne dobiju Benficu,Milan ili Inter. Ostali su jači ove sezone.
2 2
Tipicna izjava jednog Njemca. Cuj on ne vidi nikoga jaceg od njih. Ocigledno da je covjek "Corav"! Ima ona poslovica koja glasi; Ko visoko leti, nisko padne...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi