"Bayern je kvalitetom daleko iznad Chelseaja"

Legenda Bavaraca tvrdi

"Bayern je kvalitetom daleko iznad Chelseaja"

E. Škorić

Bivši igrač Bayerna Lothar Matthäus vjeruje da su Bavarci danas daleko kvalitetniji od Chelseaja.

Njemački prvak će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Chelseaja, a prvi duel zakazan je za sutra navečer od 21 sat na Stamford Bridgeu.

Po trenutnoj formi, Bayern je uistinu favorit, a tog je mišljenja i jedna od Bayernovih legendi.

"Po kvaliteti Bayern je daleko iznad Chelseaja. U Premijer ligi, Plavci su tek četvrti na tabeli, više od 30 bodova zaostaju za Liverpoolom. N'Golo Kante je također povrijeđen. A Bayern je sve bolji. Otkako je Flick postao trener, Bayern je proigrao. Ovo je period kada Bayern možemo da uporedimo i sa onim kojeg je vodio Jupp Heynckes", rekao je Matthäus.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Hans je stvorio dobru atmosferu u timu, odličan je u ljudstvu i komunikaciji. Mislim da su moguća tri naslova, ali sve se mora postići sa najvećom predanošću i koncentracijom. Važno je da Lucas Hernandez i Kingsley Coman budu na najvišem nivou, da timu daju kvalitetu", dodao je Matthäus.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi