Bayern nastavio lov na talente

Iz Škotske u Njemačku

Bayern nastavio lov na talente

Novi šampion Evrope, Bayern, još uvijek nije popustio pred trendom trošenja ogromnog novca na pojačanja iz prelaznog roka u prelazni rok.

Naravno, troši i Bayern ozbiljan novac kada pronađe igrača koji mu se sviđa, ali igrače za prvi tim pokušava pronaći i na druge načine.

Tu je prije svega konstanta potraga za mladim talentima koje Bayern dovodi u svoje redove. Punim pogotkom se tako pokazao transfer mladog Alphonsa Daviesa iz Vancouver Whitecapsa početkom 2019. godine.

Bavarci sve više pažnje obraćaju i na mlade igrače u Škotskoj, pa tako godinu dana nakon dovođenja mladog štopera Liama Morrisona iz Celtica, iz redova škotskog velikana u Minhen stiže novi veliki talenat.

U Celticovom omladinskom pogonu Bayern je pronašao i Barryja Hepburna, mladog krilnog napadača.

Barry Hapburn (17) je zvanično postao član Bayerna i svoj fudbalski put nastavlja u U17 timu bavarskog velikana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba podsjetiti na još neke igrače koji su već tu oko prvog tima Bayerna, ako je minhenski tim doveo kao vrlo mlade (i dalje su mladi). Tu su Tanguy Nianzou koji je tek stigao iz PSG-a, Joshua Zirkzee koji je "pronađen" u Feyenoordu, Cuisance koji je stigao iz Borussije Monchengladbach, Leona Dajaku iz Stuttgarta, Arp iz HSV-a...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi