Bayern nastavlja da razbija rivale, titula je "iza ćoška"

Bundesliga

Bayern nastavlja da razbija rivale, titula je "iza ćoška"

Edmir Škorić

Bayern nastavlja dominirati u mečevima Bundeslige, a u 30. kolu je slavio u Leverkusenu protiv Bayera s 4:2.

Čini se da je pitanje titule riješeno i samo se čeka zvanična potvrda. Bayern nakon današnje pobjede ima 10 bodova više i, doduše, utakmicu manje od Borussije Dortmund, ali teško da će Bavaraci takvu prednost prokockati četiri kola prije kraja.

Što se tiče današnjeg meča u Leverkusenu, domaćin je čak poveo u 10. minuti golom Alarija, a onda slijedi Bayernovih "pet minuta". Coman, Goretzka i Gnabry donose potpuni preokret do poluvremena. Pobjedu Bavarcima ovjerava sjajni Lewandowski na drugu asistenciju danas sjajnog Mullera. Mladi Wirtz je u 89. postavio konačnih 4:2.

Leipzig se dosta mučio kao veliki favorit protiv Paderborna, a na kraju u 90. minuti ostao bez dva boda (1:1). Domaćin je poveo golom Schicka, ali je Strohdiek u nadoknadi izjednačio na 1:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Frankfurtu je Eintracht ugostio Mainz, a gosti su slavili važnu pobjedu rezultatom 2:0. Niakhate i Kunde Malong su pogađali za Mainz koji ima 31 bod i na 15. je mjestu na tabeli.

Duel Fortune Dusseldorf i Hoffenheima završen je rezultatom 2:2, iako su gosti od devete minute igrali bez isključenog Hubnera. Hennings je bio dvostruki strijelac za domaće, a Dabbur i Zuber za goste.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Ekipa jednostavno prejaka zadnjih 7 - 8 godina. Nije slaba liga, liga je super a ako kažes po gledanosti slaba onda nemaš pojma o fudbalu. Pa liga prva u svijetu baš po gledanosti čovječe.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi