Bayern ne otkupljuje Perišića, no Hrvat ostaje u Bavarskoj?

Piše Corriere dello Sport

Bayern ne otkupljuje Perišića, no Hrvat ostaje u Bavarskoj?

Već se mjesecima povlači pitanje što će biti s Ivanom Perišićem i njegovom angažmanu u njemačkom prvaku Bayernu.

Hrvatski reprezentativac je u više navrata izjavio kako se u Münchenu odlično osjeća, treneru Hansiju Flicku, kao i bivšem Niki Kovaču, u više je navrata bio od pomoći.

Pogotovo je viceprvak svijeta bio od koristi kada prve opcije bavaskog tima na krilu ne igraju zbog ozljede, a Perišić nije ni pretjerano skup bogatom Bayernu. Ipak, odšteta koja je dogovorena s Interom nakon ove još uvijek aktualne sezone posudbe, Bavarcima je previsoka.

Njemački prvak ne planira potrošiti 20 miliona eura koliko glasi odšteta za krilo Vatrenih, ali uprava Nerazzurra ima rješenje i za to. Kako prenosi Corriere dello Sport, talijanski klub se želi "riješiti" plaće od četiri i pol milijuna eura, koliko pripada Perišiću prema ugovoru. Iz tog razloga spremni su pustiti Perišića na novu jednogodišnju posudbu na Allianz Arenu, što je idealna opcija za Nijemce, a definitivno odgovara i Perišiću. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi