Bayern neumoljiv protiv Stuttgarta, novi trijumf Hoffenheima

Utakmice 29. kola Bundeslige

Bayern neumoljiv protiv Stuttgarta, novi trijumf Hoffenheima

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna slavili su danas na gostovanju protiv Stuttgarta (3:1) u okviru 29. kola njemačke Bundeslige.

Bavarci su ostvarili još jednu bitnu pobjedu u borbi za titulu prvaka Njemačke. Bayern je do vodstva stigao u 31. minuti utakmice kada je autogol postigao Niedermeier.

Početkom drugog poluvremena gosti iz Minhena su odvostručili prednost. Bernat je asisitirao, a za 2:0 pogodio je Alaba. Nadu domaćoj ekipi dao je Didavi koji je deset minuta kasnije smanjio na 2:1. Ipak, to je bilo sve što je Stuttgart uradio u ovoj utakmici. Bayern je pobjedu osigurao u 89. minuti kada je konačnih 3:1 postavio Douglas Costa.

Bh. reprezentativac Toni Šunjić odigrao je cijelu utakmicu u poraz Stuttgarta. Bayern je prvi na tabeli Bundeslige sa 75 bodova, dok je Stuttgart na 12. mjestu sa 33 osvojena boda.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak upisao je Hoffenheim u direktnom okršaju protiv Frankfurta. Gosti su slavili sa 2:0, a golove su postigli Amiri i Uth.

Hoffenheim je sada na 14. mjestu sa 31 bodom, dok je Frankfurt predzadnji sa četiri boda manje.

Bundesliga, 29. kolo:

Frankfurt - Hoffenheim 0:2

HSV - Darmstadt 1:2

Ingolstadt - Borussia M. 1:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stuttgart - Bayern 1:3

Werder - Augsburg 1:2

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije