Bayern novi prvak Njemačke

Džeko ponovo strijelac

Bayern novi prvak Njemačke

Bayern Munchen je novi prvak Njemačke nakon što je danas savladao Bochum, a najbliži pratilac Schalke je poražen na domaćem terenu od Werdera. Što se tiče naših igrača Edin Džeko je ponovo bio strijelac.

Iako je nastup obojice reprezentativaca Bosne i Hercegovine u dresu Wolfsburga bio upitan, Edin Džeko i Zvjezdan Misimović našli su se u prvom sastavu Vukova za meč sa Borussijom u Dortmundu. Ipak, nakon prvih 45 minuta igre mreže u Dortmundu su ostale netaknute.

U drugom poluvremenu su mreže ipak dotaknute. Edin Džeko je u 69. minuti doveo Wolfsburg u vodstvo, a poravnanje domaćim igračima donio je Marco Stiepermann u 81. minuti utakmice.



Naš drugi dvojac u Bundesligi, Hoffenheimovi Sejad Salihović i Vedad Ibišević, također je dobio priliku od prve minute na gostovanju svoje ekipe u Frankfurta kod Eintrachta. Loša forma Hoffenheima prouzkovala je da su domaći poveli u 20. minuti golom Schweglera. Međutim, u nastavku utakmice je Hoffenheim golovima Princea Tagoea napravio preokret i došao do tri boda.

Minhenski je Bayern došao do lagane pobjede na svojoj Allianz Areni nad ekipom Bochuma (3:1). Junak i najbolji igrač susreta bio je mladi reprezentativac Njemačke Thomas Muller koji je postigao tri pogotka, a samo u prvom poluvremenu postigao je dva gola u samo dvije minute (18, 20) i tako donio Bavarcima velika tri boda u borbi za naslov prvaka Njemačke. U nastavku je Muller još jednom pogodio, a Fuchs u 83. minuti smanjuje na 3:1.

Drugi kandidat za naslov prvaka Njemačke, Schalke, kiksao je na svojoj AufSchalke Areni, gdje je gostovao Werder iz Bremena (0:2). Gosti su došli u prednost u desetoj minuti drugog dijela igre, kada je precizan bio Mesut Ozil. Samo devet minuta kasnije gosti su povećali prednost pogotkom Huga Almeide i tada je već bilo jasno da ekipa trenera Felixa Magatha neće doći do bodova u ovom susretu.

Čini se kako je smjena trenera Brune Labadie godila ekipi Hamburga, koja je danas protiv Nurnberga odigrala vjerovatno najbolje poluvrijeme ove sezone, a možda i utakmicu. Domaći su poveli već u devetoj minuti kada je mrežu Nurnberga načeo Pitroipa.

Potom je na scenu stupio reprezentativac Hrvatske Mladen Petrić, koji je do isteka prvih 45 minuta postigao dva gola, u 19. i 25. minuti, te je HSV već nakon prvog poluvremena imao tri boda na svom kontu. HSV je do kraja utakmice postigao još jedan pogodak i to Ruud Van Nistelrooy u 72. minuti, a Holanđanin je u igru ušao u 61. minuti umjesto Mladena Petrića.

Pravu golijadu vidjeli su gledatelji u Hannoveru gdje je domaći tim slavio protiv Borussije Moenchengladbach sa visokih 6:1. Svih šest pogodaka za Hannover postigli su različiti igrači (Hagui, Pinto, Konan, Hanke, Chahed i Bruggink), dok je za goste pogodio Herrman.

U ostalim utakmicama je također bilo dosta uzbuđenja. Leverkusen je ponovo kiksao na domaćem terenu protiv Herthe (1:1), kao i Koeln protiv Freiburga (2:2). Bodom se okitio i Mainz u Stuttgartu (2:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.