Salihamidžić ima svoju želju za novog trenera Bayerna, ali konačna odluka nije njegova
Foto - EPA

Ako Flick odluči otići

Salihamidžić ima svoju želju za novog trenera Bayerna, ali konačna odluka nije njegova

M. Šljivak

Trener Bayerna Hansi Flick jedan je od kandidata za novog selektora reprezentacije Njemačke.

Sjajni stručnjak je sa Bayernom prošle sezone osvojio apsolutno sve, ali se već odavno povezuje sa poslom u reprezentaciji Njemačke, koju nakon deceniju i po napušta Joachim Low.

Iako Bayern svim silama želi da zadrži Flicka, 56-godišnji trener je navodno zainteresovan za selektorsko mjesto i neće biti iznenađenje ako na kraju upravo on postane novi selektor Elfa.

Flick ima iskustvo sa radom u nacionalnom timu jer je godinama bio pomoćnik Lowu, dobro poznaje igrače i sistem i Fudbalski savez Njemačke bi njega najradije vidio na mjestu selektora.

Direktor minhenskog kluba Hasan Salihamidžić, prema pisanju Bilda, već ima svog favorita za poziciju trenera ako Flick odluči otići.

Brazzo favorizira sjajnog mladog stručnjaka Juliana Nagelsmanna koji već godinama radi sjajan posao i trenutno predvodi ekipu RB Leipziga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nagelsmann je od djetinjstva navijač Bayerna i vidi bavarskog velikana kao naredni korak u svojoj karijeri.

Međutim, posljednju riječ u izboru trenera nema Hasan Salihamidžić već Karl-Heinz Rummenigge. On za sada nema namjeru da tako lako pusti Flicka, no bit će svakako vrlo interesantno vidjeti šta će se dešavati u Bayernu u narednim mjesecima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Flick i nosi zasluge za uspijeh Elf-a, dok je on bio pomocnik bili su nepobjedivi doslovno..
10 1
Sloboda
Za početak bi rado Klop da preuzme...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti