Bayern od 0:2 do 5:2, Toljan donio bod Milionerima

Bundesliga, 20. kolo

Bayern od 0:2 do 5:2, Toljan donio bod Milionerima

Danas je već odigrano nekoliko zanimljivih susreta 20. kola Bundeslige, a najzanimljivije je svakako bilo na Allianz Areni gdje je Bayern nakon preokreta savladao Hoffenheim rezultatom 5:2.

Prvi je do vodstva stigao Hoffenheim. Joshua Kimmich je u trećoj minuti napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru, a sudija Grafe je pokazao na bijelu tačku. Ipak, Ulreich je odbranio udarac Gnabryja sa bijele tačke, ali je Uth odbijenu loptu uspio pospremiti u mrežu za 0:1.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Hoffenheima pošto je Gnabry u 12. minuti sa 20-ak metara pogodio donji desni ugao gola Bayerna.

Ipak, Lewandowski se u 21. minuti odlično snalazi u pretercu gostiju i smanjuje na 1:2, a Boateng samo četiri minute kasnije donosi izjednačenje Bavarcima.

Rezultatom 2:2 se otišlo na odmor, a Bayern u 63. minuti stiže do potpunog preokreta nakon odličnog gola Kingsleyja Comana.

Pobjedu Bayerna je potvrdio Arturo Vidal odličnim udarcem glavom u 66. minuti nakon što je loptu iz kornera ubacio Robben, dok je konačnih 5:2 postavio Wagner u 90. minuti.

Borussija Dortmund nikako da se vrati na pobjedničke staze, pa je nakon dva vezana remija danas na svom terenu odigrala bez pobjednika i sa Freiburgom. Susret na Signal Iduna Parku je završen rezultatom 2:2.

Ipak, susret je dobro počeo za Milionere koji su poveli već u devetoj minuti preko Kagawe.

Međutim, u 21. minuti gosti stižu do izjednačenja preko Petersena koji je odlično reagovao nakon ubacivanja Haberera.

Milioneri su u nastavku utakmice pokušavali ponovo doći do prednosti, ali se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Iako se u drugom dijelu očekivalo pritisak Dortmunda, domaći ne uspijevaju stvoriti ozbiljnije prilike, a Petersen u 68. minuti krade jednu loptu na polovini Milionera i sjajno lobuje Burkija za 1:2.

Domaći su ipak uspjeli izvući boda na ovoj utakmici pošto je Toljan pogodio za konačih 2:2 u posljednjim trenucima susreta. Istina, i golman Freiburga je u ovoj situaciji morao bolje intervenisati.

Bundesliga, 20. kolo - rezultati:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern - Hoffenheim 5:2
Borussija Dortmund - Freiburg 2:2
Koln - Augsburg 1:1
Leipzig - HSV 1:1
Sttutgart - Schalke 0:2

Kada su u pitanju bh. fudbaleri, Ermin Bičakčić je odigrao prvo poluvrijeme u porazu Hoffenheima, dok je Sejad Salihović u 85. minuti ušao u igru umjesto Hunta u remiju HSV-a na gostovanju Leipzigu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mafalda Genovese
Zaraditi novac online nije više san. Zaradite do 8 k USD mjesečno. Nema potrebe za prethodnim iskustvom. Lako je i user friendly sustav. Zaa detaljnee informacije provjerite sljedeću vezu... ▬▬▬▬▬ ➥➥➥➥ w­w­w.­T­r­g­o­v­i­n­a­9­.C­o­m
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi