Bayern potvrdio ko je gazda u Njemačkoj

Bundesliga

Bayern potvrdio ko je gazda u Njemačkoj

Edmir Škorić

U derbiju 16. kola njemačke Bundeslige Bayern je savladao Leipzig s 3:0.

Leipzig je pravi hit ove sezone u Njemačkoj, no nije se baš naigrao na Allianz Areni i bavarski gigant je lako stigao do pobjede.

Alcantara je u 17. minuti zabio za vodstvo Bayerna nakon što je prethodno Lewadnowski pogodio stativu, da bi u 25. minuti Alonso povisio na 2:0. U 30. minuti Forsberg pravi glupost, ruši Lahma u kontri i dobija direktan crveni karton.

Sve je riješio Lewandowski golom s penala u 45. minuti. Bayern je sada vodeći sa 39 bodova, Leipzig ima tri manje, dok se na treće mjesto vratila Hertha, koja je s 2:0 pobijedila Darmstadt. Strijelci za berlinski tim bili su Plattenhardt i Kalou, dok je naš Vedad Ibišević igrao 90 minuta. Mario Vrančić je kod gostiju igrao do 87. minute.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoffenheim je vodio protiv Werdera s 1:0 golom Wagnera u 26. minuti, da bi Gnabry u 87. postavio konačnih 1:1. Duel Koelna i Bayera završen je rezultatom 1:1, dok je Freiburg slavio s 2:1 u gostima kod Ingolstadta.

Bundesliga, 16. kolo:
Koeln - Bayer 1:1 (Modeste 21/ Wendell 44)
Bayern - Leipzig 3:0 (Alcantara 17, Alonso 25, Lewandowski 45 - penal)
Hertha - Darmstadt 2:0 (Plattenhardt 53, Kalou 66)
Hoffenheim - Werder 1:1 (Wagner 26, Gnabry 87)
Ingolstadt - Freiburg 1:2 (Suttner 53/ Niederlechner 34 - penal, 41)


All Goals & Highlights HD - Bayern Munich 3-0... by LiG2Fr
Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi