Bayern prokockao pobjedu protiv hrabrog Juventusa

Fantastična utakmica u Torinu

Bayern prokockao pobjedu protiv hrabrog Juventusa

Fantastičnu utakmicu odigrali su večeras u Torinu Juventus i Bayern Munchen. Nakon 90 minuta koje je obilovalo uzbuđenjima, meč je okončan rezultatom 2:2, iako su gosti iz Njemačke imali dva gola prednosti.

Početak utakmice je u potpunosti pripao Bayernu, koji je prije postizanja prvog gola imao nekoliko prilika za vodstvo. Najozbiljniju šansu propustio je u 10. minuti Thomas Muller, koji je nevjerovatno loše reagovao nakon što mu je loptu sjajno propustio Lewandowski.

Njemački reprezentativac ne promašuje dva puta. Igrao se 44. minut kada je Muller ispravio svoju grešku i rutinski savladao Buffona za vodstvo Bayerna od 1:0 i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U 55. minuti se činilo da je Bayern već otklonio sve dileme oko pobjednika u ovom dvomeču. Arjen Robben je u svom stilu majstorski pogodio za 2:0 i tako doveo svoj tim nadomak pobjede. 

Domaći tim je nakon toga zaigrao neuporedivo bolje. Preporođeni Juventus je do smanjenja na 2:1 stigao u 63. minuti, kada je svoj prvijenac u Ligi prvaka postigao Dybala nakon asistencije Mandžukića. Trinaest minuta kasnije, rezervista Sturaro je savladao Neuera za poravnanje na 2:2.

Do kraja utakmice viđeno je još nekoliko poluprilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao. Bayern je imao pobjedu 'u džepu', ali je na kraju Juventus zasluženo ostao neporažen. Revanš u Munchenu će bez dileme biti izuzetno zanimljiv, iako su Bavarci u mnogo boljoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka:

Juventus - Bayern 2:2 (Dybala 63', Sturaro 76' - Muller 44', Robben 55')





Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi