Bayern razbio Eintracht za novi naslov prvaka, Ribery i Robben postigli golove na oproštaju

Bavarci nisu dopustili iznenađenje u posljednjem kolu

Bayern razbio Eintracht za novi naslov prvaka, Ribery i Robben postigli golove na oproštaju

S. Pašalić, foto: EPA

Bayern je u posljednjem kolu njemačke Bundeslige stigao do pobjede na Allianz Areni protiv Eintracht Frankfurta rezultatom 5:1.

Bavarcima je bio potreban bod protiv Eintrachta za naslov prvaka, ali je ekipa Nike Kovača od prve minute silovito krenula po pobjedu.

Već u 4. minuti Bayern je stigao do vodstva nakon što je Kingsley Coman pogodio za 1:0. Samo pet minuta kasnije Bayern je mogao povećati svoju prednost, ali Alaba nije iskoristio sjajnu priliku.

U 13. minuti Robert Lewandowski je također imao sjajnu priliku, ali je golman gostiju sjajno reagovao i odbranio šut igrača Bayerna.

Bayern je u 26. minuti postigao drugi gol, ali je on poništen na asistenciju VAR-a jer je Serge Gnabry bio u ofsajdu. Bavarci su dominirali do kraja poluvremena, ali se rezultat do odmora nije mijenjao.

U nastavku je stigao šok za navijače Bayerna kada je Sebastien Haller izjednačio rezultat na 1:1, ali samo tri minute kasnije Alaba je postigao gol za novo vodstvo Bavaraca. U 58. minuti Renato Sanchez je povisio na 3:1 i već tada praktično riješio sve dileme oko pobjednika.

Nakon toga su u igru ušli Franck Ribery i Arjen Robben koji se nakon ove sezone uz Rafinhu opraštaju od Bayerna, a Ribery je u 72. minuti postigao majstorski gol za 4:1.

Arjen Robben se također upisao u listu strijelaca u 78. minuti kada je pogodio za 5:1 i tako se na najbolji način oprostio od Bayerna.

Borussia Dortmund je stigla do pobjede u gostima protiv Monchengladbacha rezultatom 2:0, ali joj to nije bilo dovoljno da stigne do naslova. Sancho je u 45. minuti doveo Borussiju u vodstvo, a Marco Reus je u 54. minuti povisio na 2:0.

Zanimljiva borba se vodila za posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka i za mjesta koja vode u Evropsku ligu.

Bayer Leverkusen je stigao do pobjede u gostima kod Herthe rezultatom 5:1 i tako stigao do 4. mjesta i Lige prvaka.

Borussia Monchengladbach je porazom od Dortmunda na kraju završila na 5. mjestu, a Wolsfburg je visokom pobjedom od 8:1 na svom terenu protiv Augsburga stigao do 6. mjesta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Eintracht je nakraju ipak završio na 7.mjestu koje vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu jer je Hoffenheim poražen od Mainza sa 4:2 i tako završio na 8. mjestu.

Iz lige su ispali Hannover i Nurberg, dok će Stuttgart igrati doigravanje za opstanak u Bundesligi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamiAm1234
BRAVO BAYERN ❤❤❤❤ Moj omiljeni tim poslije Arsenala.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti