Bayern postavio novi rekord u Bundesligi

Ne može im niko ništa

Bayern postavio novi rekord u Bundesligi

Edmir Škorić

Bayern Minhen je jako krenuo u novu sezonu i ostvario je tri uvjerljive pobjede u Bundesligi, a osim toga osvojio je Superkup Njemačke nakon 5:3 pobjede nad Leipzigom.

Nakon te utakmice, koja je odigrana pred početak nove bundesligaške sezone, uslijedila je 6:1 pobjeda u Frankfurtu nad Eintrachtom, pa 2:0 protiv Wolfsburga i danas 7:0 u Bochumu.

Portal 90min.de, pozivajući se na podatke Opta Sportsa, objavio je da je minhenski Bayern oborio rekord Bundeslige.

Bayern je postigao čak 15 golova na tri bundesligaška meča i primio samo jedan. Tako je Bayern postao prvi tim u povijesti Bundeslige s takvim početkom jedne sezone. Rekord je i to da su na gostovanjima u prva dva meač zabili čak 13 golova.

Naravno, njemački novinari odmah su iskoristili priliku da prozovu Roberta Lewandowskog, te su zaključili da Poljak uopšte ne nedostaje Bavarcima i da su sada još bolji nego što su bili.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern definitivno neće imati konkurenciju u Njemačkoj i samo je pitanje kada će doći do nove titule, pa će se tim Juliana Nagelsmanna u potpunosti moći posvetiti izazovima u Ligi prvaka.

Bavarci svoju impresivnu seriju žele da nastave u subotu na svom terenu protiv Borussije Moenchengladbach.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Ma postavljaju oni rekorde i u ligi šampiona nije samo u BL.
6 1
Edin Merlin
Mašinerija koja napada i kada vodi 5-0 !
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi