Bayern rutinski protiv Hannovera, gol Ibiševića u pobjedi Herthe
Bayern je sa novom pobjedom pobjegao Borussiji na pet bodova

Bavarci nisu imali poteškoća protiv posljednjeg tima na tabeli

Bayern rutinski protiv Hannovera, gol Ibiševića u pobjedi Herthe

S. Pašalić, foto: EPA

Bayern je u okviru 32. kola njemačke Bundeslige na Allianz Areni ugostio posljednji tim na tabeli Hannover i stigao do pobjede rezultatom 3:1.

Bavarci u prošlom kolu nisu iskoristili kiks Borussije Dortmund i odigrali su samo 1:1 na gostovanju kod Nurnberga, a trener Niko Kovač je bio jako nezadovoljan nakon tog meča.

Pobjedu protiv Hannovera u ovom kolu su već svi upisali i prije početka utakmice, ali je to ipak trebalo i potvrditi na terenu.

Bayern je tako krenuo od početka sa napadima i u 27. minuti stigao do vodstva kada je Robert Lewandowski postigao gol za 1:0. U 40. minuti Leon Goretzka je povisio prednost Bayerna na 2:0, a tim rezultatom se otišlo i na odmor.

Početkom drugog poluvremena, u 51. minuti gosti su smanjili na 2:1 nakon što je Jonathas sa bijele tačke bio precizan. Nakon toga je Jonathas dobio žuti karton, a samo tri minute kasnije dobio je i drugi žuti, odnosno crveni karton i morao je napustiti teren.

Bayern je i nakon toga napadao i u 84. minuti stigao i do 3:1 kada je Franck Ribery postigao gol. Bavarci sada imaju 74 boda, pet više od Borussije Dortmund koja danas od 18:30 igra u gostima protiv Werder Bremena.

Hertha je na svom terenu savladala Stuttgart sa 3:1. Vedad Ibišević je u 40. minuti doveo domaće u vodstvo od 1:0, a Duda je sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena povisio na 2:0.

U 67. minuti Kalou je postigao gol za 3:0, a tri minute kasnije Gomez je smanjio na 3:1. Vedad Ibišević je igrao do 71. minute.

Wolsfburg je na svom terenu ugostio Nurnberg i slavio sa 2:0. Klaus je u 38. minuti doveo Wolsfburg u vodstvo od 1:0, a Tisserand je u 78. minuti povisio na 2:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Monchengladbach i Hoffenheim su odigrali jako bitnu utakmicu, a na kraju je završilo 2:2. Poveo je Hoffenheim u 33. minuti golom Kaderabeka, a domaći su izjednačili u 73. minuti golom Gintera.

Hoffenheim je međutim samo šest minuta kasnije ponovo stigao do vodstva kada je Amiri postigao gol za 2:1. Monchengladbach se nije predavao pa je u 84. minuti ponovo stigao do izjednačenja kada je Josip Drmić pogodio za 2:2. Ermin Bičakčić je odigrao cijelu utakmicu za ekipu Hoffenheima

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti