Bayern se provukao protiv Nurnberga, domaći promašili penal za pobjedu u 91. minuti

Bavarci mogu biti sretni što su danas osvojili bod

Bayern se provukao protiv Nurnberga, domaći promašili penal za pobjedu u 91. minuti

S. Pašalić

Bayern je u posljednjoj utakmici 31. kola njemačke Bundeslige stigao na gostovanje kod ekipe Nurnberga i odigrao 1:1.

Vodeći tim Bundeslige je kod ekipe koja se nalazi na 17. mjestu na tabeli stigao s ciljem da iskoristi poraz Borussije Dortmund na svom terenu od Schalkea i upiše pobjedu s kojom bi povećao svoju prednost na četiri boda ispred Milionera.

Ipak, izgledalo je kao da je Bayern previše ležerno ušao u ovu utakmicu i ekipa Nurnberga je pružila jako dobar otpor vodećem timu lige u prvom poluvremenu koje je završilo rezultatom 0:0.

Već na samom početku drugog poluvremena uslijedio je veliki šok za Bavarce kada je Pereira u 49. minuti sjajnim šutem sa vrha šesnaesterca pogodio za vodstvo Nurnberga od 1:0.

Nekoliko minuta kasnije Nurnberg je imao sjajnu priliku da poveća vodstvo u situaciji tri na jedan, ali su se igrači domaćeg tima spetljali i propustili sjajnu šansu.

Bayern je u 75. minuti kaznio promašaje Nurnberga i stigao do izjednačenja, a strijelac je bio Serge Gnabry.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bavarci su zatim pokušali stići do pobjede, ali su u 91. minuti mogli upisati i poraz kada je dosuđen penal za Nurnberg, ali je Leibold pogodio stativu. Bayern je u 96. minuti mogao čak i do pobjede kada se Kingsley Coman našao sam oči u oči sa golmanom Nurnberga, ali je pucao pravo u njega i na kraju je završilo 1:1.

Bayern sada tri kola prije kraja ima 71 bod, dok je Borussia Dortmund ostala na 69 bodova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi