Bayern se vraća u igru za titulu: Schalke opasan, ali nemoćan na Allianz Areni
Bayern su mnogi prerano opisali. Bavarski velikan igra sve bolje i ne treba da čudi ako na kraju ipak ponovo dođu do naslova prvaka (Foto: EPA)

Trijumf Bavaraca

Bayern se vraća u igru za titulu: Schalke opasan, ali nemoćan na Allianz Areni

M. Šljivak

Bayern je u 21. kolu Bundeslige dočekao Schalke na Allianz Areni i slavio je pobjedu rezultatom 3:1.

Bavarci su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč i taj epitet su na kraju i opravdali protiv ove sezone izuzetno skromnog tima iz Gelsenkirchena.

Poveli su Bavarci u 12. minuti. Loptu u vlastitu mrežu šalje Bruma za prednost od 1:0.

Radost navijača bavarskog velikana trajala je 13 minuta. Schalke je odigrao sjajnu akciju, koju završava Kutucu za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, već u narednom napadu Bayern ponovo vodi. Robert Lewandowski je pogodio za rezultat poluvremena od 2:1.

U nastavku je Bayern završio posao. Serge Gnabry je pogodio za 3:1 u 57. minuti i ovo je bio konačan rezultat utakmice, iako je šansi bilo još na obje strane.

Ovim trijumfom se Bayern potpuno vratio u borbu za titulu prvaka jer je Borussia sada samo pet bodova ispred.

Bundesliga, 21. kolo:

Bayern - Schalke 3:1

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi