Bayern šesti put uzastopno prvak Njemačke!

Bavarci osigurali titulu

Bayern šesti put uzastopno prvak Njemačke!

Bayern Munchen je danas osigurao šestu uzastopnu šampionsku titulu gostujućom pobjedom nad Augsburgom rezultatom 4:1 u 29. kolu Bundeslige.

Bavarcima je na gostovanju u komšiluku bila potrebna pobjeda da matematički osigura novi naslov, a utakmica nije dobro počela za Bayern koji je od 18. minute bio u rezultatskom zaostatku nakon autogola Sulea.

Gosti su u 32. minuti poravnali na 1:1 pogotkom Tolissoa, da bi šest minuta kasnije James zabio za potpuni preokret i Bayern je na odmor otišao s prednošću 2:1. Treći gol za Bavarce postigao je Robben u 62. minuti, da bi konačan rezultat susreta postavio Wagner u 87. minuti.

Bayernu je ovo bila 28. titula prvaka Njemačke i po tome je apsolutni rekorder Bundeslige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Monchengladbach je na svom terenu savladao Herthu sa 2:1, Koeln i Mainz su remizirali odigravši 1:1 dok je Wolfsburg u gostima savladao Freiburg sa 2:0.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti