Bayern siguran protiv Dortmunda
Foto: EPA

Bavarci slavili sa 4:1

Bayern siguran protiv Dortmunda

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna savladali su večeras na domaćem terenu Borussiju Dortmund (4:1) u derbiju 28. kola njemačke Bundeslige.

Bavarci su sjajno otvorili utakmicu i do prednosti su stigli već u četvrtoj minuti kada je nakon asistencije Lahma sjajan gol postigao Ribery. Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0, a u listu strijelaca upisao se Lewandowski odličnim golom iz slobodnjaka.

Ipak, u 20. minuti Dortmund se uspio vratiti u meč. Na 2:1 smanjio je Guerreiro koji je postigao maestralan gol. Gosti su pokušali doći do izjednačenja, ali se na pauzu otišlo kod rezultata 2:1 za domaće.

Bayern je u 49. minuti riješio pitanje pobjednika kada je Robben povisio na 3:1. Konačan rezultat u večerašnjem derbiju postavio je Lewandowski u 68. minuti kada je iz penala pogodio za 4:1.

Bayern je prvi na tabeli Bundeslige sa 68 bodova, dok je Borussija Dortmund na četvrtom mjestu i ima 18 bodova manje u odnosu na Bavarce.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 28. kolo:

Bayern - Borussia Dortmund 4:1

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti