Bayern u polufinalu, Olić dvostruki strijelac

Sigurna pobjeda Bavaraca

Bayern u polufinalu, Olić dvostruki strijelac

M. Šljivak

U revanš susretu četvrtine finala Lige prvaka Bayern i Marseille su odigrali zaista sjajnu utakmicu na Allianz Areni,a na kraju je Bayern slavio rezultatom 2:0. te su sa ukupnih 4:0 ostvarili plasman u polufinale Lige prvaka.  

Gosti su bez ikakvog straha ušli u susret, a imali su i prvu ozbiljniju priliku na utakmici. U 9. minuti susreta Loic Remy je šutriao pravo u Neuera, da bi potom tri minute kasnije Jeremy Morel propustio veliku priliku da dovede svoj tim u vodstvo, no ponovo se ispriječio Manuel Neuer. 

Već u narednom napadu Bayern dolazi do vodstva.  Franck Ribery je odlično prošao po lijevoj strani, te je uposlio u petercu Ivicu Olića kojem nije bilo teško pogoditi mrežu Mandande sa svega nekoliko metara.

Stephane M'Bia je potom u dva navrata dobro šutirao prema golu Bavaraca, no prvi put je lopta otišla preko gola, da bi drugi pokušaj, fantastično odbranio Neuer.

Nakon toga tri fenomenalne prilike za Bayern u samo dvije minute, U jednom napadu u 27. minuti susreta vidjeli smo čak dva dalekometna pokušaja. Prvo je pokušao Toni Kroos sa nekih dvedesetak metara, Mandanda je odbranio, da bi golman Marseillea  potom odbranio i šut Anatolija Timoščuka. 

Već u narednom napadu u još jednoj velikoj prilici našao se Ivica Olić, ali u Mandanda uz veliku pomoć svojih saigrača spašava svoj gol. 

Drugi gol na meču ponovo je djelo Ivice Olića. Igrala se 36. minuta kada Bayern pravi kontranapad kao iz udžbenika. Alaba je kod svoje korner zastavice uzeo loptu fudbalerima Marseille, te je loptu proslijedio do Riberyja. Francuz je uputio povratnu loptu za Alabu, koji odlično centrira u peterac, a tamo je ponovo najsnalažljiviji Olić koji pogađa za vodstvo od 2:0, čime su otklonjene sve dileme oko prolaska u polufinale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon drugog gola Bavaraca tempo igre je malo splasnuo, te do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnije prilike.

Bayern je drugo poluvrijeme otvorio sa dvije lijepe prilike Francka Riberyja, Francuz se prosto ušetao u kaznenii prostor svog nekadašnjeg kluba, dobro je šutirao, ali u dva navrata mu Mandanda odlično brani.
 
U 61. minuti susreta još jedan dalekometni pokušaj imao je Toni Kroos, no bez većih problema po gol francuskog tima. Pet minuta kasnije u velikoj prilici za Marseille se  našao Brandao, no heroj tima iz susreta sa Interom sa svega četiri metra glavom promašuje kompletan gol.
 
Nakon tog pokušaja uslijedila je prava nogometna uspavanka, koju je u 89. minuti prekinuo dobrim pokušajem Anatolij Timoščuk, no promjene rezultata nije bilo do kraja utakmice, te Bavarci sasvim zaslužženo proolaze u polufinale Lige prvaka, gdje će ih čekati gotovo sigurno Real Madrid, koji je već jednomm nogom obezbjedio plasman u polufinale protiv APOEL-a. 


szólj hozzá: Bayern Marseille 1:0 Olic


szólj hozzá: [k2-0,k[Matchhighlight.com]
Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije