Bayern umalo prokockao 4:0, Borussia razočarala

Prijateljske utakmice

Bayern umalo prokockao 4:0, Borussia razočarala

Danas se širom Evrope igraju prijateljske utakmice, a na djelu su bili i fudbaleri Bayern Munchena i Borussije Dortmund.

Bavarci su protiv niželigaša Lippstadta slavili sa 4:3, iako su imali prednost od 4:0. Za Bayern su u prvom poluvrmenu pogađali Robben u 5., Lahm u 13. i Green u 29. minuti, da bi Joswig u 49. minuti postigao autogol.

Lippstadt se golovima Budzinskog i arensena u 51. i 57. minuti potpuno vratio u meč, da bi Maiella u 88. minuti pogodio za smanjenje rezultata na 4:3, što je bio i konačan rezultat utakmice. Vrijedi istaći da je novi trener Bavaraca Carlo Ancelotti u ovoj utakmici dao priliku i nekim mlađim fudbalerima.

Ako Bayern nije bio uvjerljiv, šta tek reći za Borussiju koja je poražena od Munchena 1860 rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Aycicek u 36. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ni Borussia nije nastupila u najjačem sastavu, iako su priliku dobili brojni poznatiji fudbaleri ovog kluba uključujući i nove igrače Rodea i Dembelea.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti