Veliki plan preko noći propao u vodu: Salihamidžiću je stigla poruka koju nije želio pročitati!

Morat će se okrenuti drugim metama

Veliki plan preko noći propao u vodu: Salihamidžiću je stigla poruka koju nije želio pročitati!

Admin Čaušević

Za sve postoji granica. Postali su svjesni toga u Bayernu nakon što su danas dobili vijest koju su čekali sedmicama. Hasanu Salihamidžiću ne preostaje ništa drugo nego da se okrene drugim planovima. 

Kako sada stvari stoje bez obzira na turbulentnu sezonu Salihamidžić će ostati na poziciji sportskog direktora Bayerna i to zahvaljujući svom "mentoru" Ulliju Hoenessu.

Krajem maja na sastanaku sa Nadzornim odobrom smijenjen bi trebao biti Oliver Kahn sa pozicije generalnog direktora, pa se Salihamidžić može posvetiti planovima za ljetni prijelazni rok.

Jedan od velikih planova popularnog Brace bilo je dovođenje sjajnog Victora Osimhen, fantastičnog Nigerijca koji je briljira u dresu Napolija. Ipak, nakon današnjeg hladnog tuša u Bavarskoj će se morati okrenuti drugim rješenjima.

Naime, svi zaintereosvani za Osimhena su dobili poruku koju nisu željeli vidjeti. Aurelio De Laurentiis za svog napadača želi nevjerovatni 150 miliona eura.

Oglasi

S takvim zahtjevom lista zainteresovanih je definitivno smanjenja, a među njima se prema novima Bilda više ne nalazi Bayern.

Bavarci su poznati po tome da ne preplaćuju igrače koje dovode. Isto se odnosi i na 24-godišnjeg Nigerijca koji je definitivno zalog za budućnost.

Sada će se Salihamidžić okrenuti drugim opcijama. Prije svih Harryju Kaneu iz Tottenhama i Randalu Kolo Muaniju iz Eintrachta iz Franfkurta.

Engleza želi Real kao zamjenu za Garetha Balea, dok PSG traži Muanija kako bi se odradila svlačionica dobila još jednog francuskog igrača pa je jasno da će Salihamidžić imati žestoku konkurenciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Svjesni su u Minhenu da će na toliko željenog centralnog napadača morati potrošiti minimalno 100 miliona eura. Toliko su bili spremni platiti i Osimhena, ali je Napoli postavio nerealnu cijenu.

Jasno je da će Salihamidžić na ljeto imati pune ruke posla jer osim na dovođenju napadača morat će raditi i na odlasku određenih igrača prije svih Sadia Manea koji je spreman otići nakon samo jedne sezone u Bavarskoj.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Ako kolo muani vrijedi 100 onda ovaj vrijedi 300
2 0
Pa šta će zato i jesu miš u evropi !!! Imaju oni svoju Bundesligu i kup , a liga prvaka plafon četvrtfinale. Sirotinjo i bogu si teška
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti