Ispao iz lige s Burnleyjem, a sada ga želi Bayern: Kompany ekspresno odgovorio Bavarcima

Belgijanac nema dilemu

Ispao iz lige s Burnleyjem, a sada ga želi Bayern: Kompany ekspresno odgovorio Bavarcima

Endin Čaušević

Bayern još uvijek nije riješio pitanje trenera za iduću sezonu, a mnogi su iznenađeni što se među kandidatima našao i Vincent Kompany koji je ove sezone s ekipom Burnleyja ispao u Championship.

Kompany je na ljeto 2022. godine stigao u Burnley nakon što je dvije sezone prije toga trenirao Anderlecht. Od Belgijanca se očekuje mnogo kada je u pitanju trenerski posao, te je pokazao već da dosta obećava.

Prošla sezona bila je mnogo bolja za Kompanyja i Burnley, no ove sezone su podbacili jer je ovaj tim ispao iz najjačeg ranga engleskog fudbala i naredne sezone takmičit će se u Championshipu.

Iako Kompany ima ugovor do ljeta 2028. godine mnogi vjeruju da je teško očekivati da će on ovog ljeta ostati u Burnleyju, te da mu je cilj da i naredne sezone vodi neki od timova iz najjačih evropskih liga.

Međutim, fudbalska javnost iznenađena je informacijama da je ovaj 38-godišnjak jedan od kandidata za trenera Bayerna što bi za njega bio nevjerovatan iskorak kada je u pitanju trenerska karijera.

Čelnici Bayerna imaju mnogo problema kada je u pitanju pronalazak novog trenera jer su ih odbili svi oni koji su bili na listi želja, te sada na Allianz Areni pokušavaju što prije pronaći neko rezervno rješenje.

Oglasi

Pojavila se informacija da je na listi kandidata i Kompany što do prije nekoliko sedmica sigurno niko nije ni slutio da je moguće. No, da se tu nešto dešava potvrdio je i Fabrizio Romano koji je došao do potvrde da je Kompany zaista jedna od opcija za Bayern.

Ono što Bavarcima ide u prilog jeste da Kompany odlično priča njemački jezik s obzirom da je igrao nekoliko sezona za HSV, te se očekuje da uskoro počnu pregovore.

Kompany je saznao da je među kandidatima za posao u Bayernu što ga je oduševilo i navodno je već pokazao veliku želju da dođe u Minhen, te je poručio da će on objeručke prihvatiti ponudu Bayerna ako do iste dođe.

Oglasi

Jasno je da se s Bayernom povezuje i Roberto De Zerbi koji vodi Brighton, a ukoliko Italijan završi na Allianz Areni i to neće biti loša vijest za Kompanyja s obzirom da je upravo on prva želja Brightona ako De Zerbi napusti klub.

Bilo kako bilo čini se da će Belgijanac na kraju biti na dobitku i da neće ostati u Burnleyju na ljeto. Naravno, on bi bio presretan da na kraju završi u Bayernu, no mnogi se pitaju je li on dorastao takvom poslu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, čelnici Bayerna su iz primjera Xabija Alonsa u Leverkusenu vidjeli da mladim trenerima treba pružiti šansu, a da li će se na kraju zaista odlučiti za Kompanyja ostaje nam da vidimo.

Jedno je sigurno, a to je da Thomas Tuchel napušta Bayern na ljeto i čini se da od preokreta i njegovog ostanka nema ništa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
O Boze na sta su spali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi