Bayern želi potrošiti još deset miliona eura na igrača kojeg su već doveli

Pavard je trebao doći na ljeto, ali...

Bayern želi potrošiti još deset miliona eura na igrača kojeg su već doveli

E. Čaušević

Bayern je prije dvije sedmice potvrdio da je Benjamin Pavard novi igrač ovog tima, te da će se ekipi priključiti na kraju ove sezone.

Bavarci su odlučili aktivirati otkupnu klauzulu francuskog reprezentativca za 35 miliona eura, a on će na ljeto potpisati petogodišnji ugovor. Hasan Salihamidžić je potvrdio da su pregovori s Pavardom trajali nekoliko mjeseci, ali da je sretan što je na kraju ova 22-godišnjak pristao da dođe u Minhen.

Međutim, samo dvije sedmice kasnije pojavile su se špekulacije da bi Pavard u Bayern mogao doći prije nego što se mislilo. Bild je danas objavio da Bayern ima namjeru da Pavarda dovede već u januaru, te pokušavaju da dogovore transfer sa Stuttgartom.

Bayern želi da pojača konkurenciju na desnom beku pred odlučujuće mečeve u Bundesligi i Ligi prvaka, a Stuttgartu su ponudili dodatnih deset miliona eura da se transfer završi do kraja ovog mjeseca. Ukoliko Stuttgart pristane na to onda će zaraditi oko 45 miliona eura za Pavarda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

No, ako čelnici Stuttgarta odbiju ovu ponudu Bavarca onda je svima jasno da će Pavard dres minhenskog kluba obući tek na kraju sezone, a Stuttgartu će pripasti 35 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi