Bayernova alternativa za Sanea: Salihamidžić se već u martu sastao sa agentom igrača Barcelone
Dembele bise mogao vratiti u Njemačku

"Plan B" Bavaraca

Bayernova alternativa za Sanea: Salihamidžić se već u martu sastao sa agentom igrača Barcelone

S. Pašalić

Bayern je do sada potrošio 118 miliona na pojačanja ovog ljeta, ali se ne misli tu zaustaviti.

Bavarci žele izgraditi novi tim nakon odlaska veterana Arjena Robbena i Francka Riberyja, te prodaje Matsa Hummelsa Borussiji Dortmund pa su se tako okrenuli mlađim igračima.

Jedan od njih je i Leroy Sane iz Manchester Cityja koji je prošle sezone odigrao 47 utakmica za ovaj klub i postigao 16 golova, ali i pored toga se govori o njegovom odlasku sa Etihada.

Bayern je zato krenuo s ciljem da ga dovede, ali problem pravi engleski klub koji traži previše novca za 23-godišnjeg krilnog igrača pa se tako njemački prvak mora okrenuti alternativnim rješenjima.

Njemački Bild tako piše da Sane i dalje ostaje prioritet Bayerna, koji sada ima i "plan B" ukoliko ne uspije dovesti igrača Cityja, a to je Ousmane Dembele iz Barcelone.

Navodi se da se Hasan Salihamidžić sastao sa njegovim predstavnikom već u martu iako on tada nije bio prioritet Bavaraca, a ukoliko Antoine Griezmann i Neymar stignu na Camp Nou, Dembele će vjerovatno morati potražiti neki novi izazov pa bi ponuda Bayerna mogla biti primamljiva.

Heoness je nedavno govorio kako je sa 80 miliona eura za Hernandeza Bayern dosegao svoj limit kada su naknade za transfere u pitanju. Zbog toga je teško vjerovati da će Bayern drastično povisiti svoju ponudu za Sanea, ako će to uopšte i činiti.

"Ne igramo 'Monopol'. Mi smo fudbalski klub. Sa 80 miliona smo dostigli limit, mislim da nećemo premašiti tu cifru u budućim transferima", istakao je nedavno Hoeness.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

e_jbga
Mislim da neće nešto vele ni kupiti
1 0
teddy sheringham
Demb bi koštao min 120.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi