Bayernu lokalni derbi, Leipzig ne posustaje

Bundesliga

Bayernu lokalni derbi, Leipzig ne posustaje

Edmir Škorić

Lideri u Njemačkoj Bayern i Leipzig upisali su danas nove pobjede.

Bayern je u okviru 13. kola Bundeslige gostovao kod Augsburga u bavarskom derbiju, a gosti su slavili s 3:1. Dvostrukistrijelac bio je Lewandowski, jednom je pogodio i Robben, dok je Koo postigao utješni gol za domaće.

Freiburg je u Bremenu s 3:1 pobijedio Werder uz golove Philippa, Grifa iz penala i Abrashija, dok je Garcia postigao gol za domaće, u čijem timu je čitav meč odigrao bh. reprezentativac Izet Hajrović.

Leipzig ne popušta, pa je i dalje na dva boda od vodećeg Bayerna. Novu pobjedu gostima je osigurao Sabitzer golovima u 57.  i 82. minuti. Mainz je s 2:0 pobijedio Ingolstadt, dok je Bayer preokretom stigao do pobjede u Wolfsburgu (2:1).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 9. kolo:
Augsburg - Bayern 1:3 (Koo 67/ Lewandowski 19, 48, Robben 21)
Werder - Freiburg 1:3 (Garcia 67/ Philipp 29, Grifo 39 - penal, Abrashi 75)
Darmstadt - Leipzig 0:2 (Sabitzer 57, 82)
Mainz - Ingolstadt 2:0 (Malli 51, Oztunali 86)
Wolfsburg - Bayer 1:2 (Arnold 37/ Mehmedi 79, Jedvaj 84)



Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi